Top 8 populaire online muzieklessen van de muziekschool

Wil jij graag online muziekles gaan volgen? Let dan even goed op. In deze blog behandelen we de top 8 muzieklessen en coachingsvormen die online aangeboden worden. Je kunt ze bij verschillende fysieke muziekscholen opvragen of zelf online een docent zoeken. Je hebt hiervoor natuurlijk wel een muziekinstrument nodig. Deze kun je kopen via een speciaalzaak of een webwinkel zoals bax-shop. Bekijk hier direct een overzicht met muziekwinkels.

 

Voordelen online onderwijs

Het grote voordeel van online les is dat je 1 op 1 contact hebt met je docent. Je kunt alles vragen en bent geen tijd kwijt aan reizen of parkeren. Soms kun je ook kiezen voor een combinatie van thuisonderwijs (lessen aan huis) en online. Dit is met name voor jongeren en beginnelingen erg handig. Je leert zo meer en beter de techniek van het muziekinstrument.

 

Top 8 muziekcursussen via internet

 

  1. Gitaar: In de gitaarlessen wordt onder andere aandacht besteed aan houding, techniek, akkoorden, improvisatie, toonladders, theorie, gehoortraining, ritmiek, creativiteit, leren samenspelen en aan het opbouwen van een repertoire. Daarnaast kun je je bijvoorbeeld (verder) bekwamen in slagtechnieken en soleren. Het is heel leuk om deze muzieklessen via internet te volgen.
  2. Basgitaar: In de lessen gaan we, naast de basisvaardigheden om het instrument te bespelen, ook aan de gang met jouw rol (en die van je medemuzikanten) in de band, je persoonlijke muzieksmaak en het ontwikkelen van je eigen sound.
  3. Zangles: Zingen is een heerlijke manier om jezelf te uiten maar vooral erg leuk om te doen. Wil je jouw zangstem ontwikkelen, jouw zangstijl ontdekken of wil je net die ene hoge noot kunnen halen dan kan de docent je daarin begeleiden. Of je nu in een band of voor jezelf zingt, beginner bent of al gevorderd, jong of oud; iedereen is welkom.
  4. Pianoles: In de pianolessen laat de docent je (nader) kennismaken met het instrument. Er wordt onder andere afwisselend aandacht besteed aan techniek, leren luisteren en muziek maken. De docent ziet het als één van zijn voornaamste taken om de student op het juiste moment het juiste bouwsteentje aan te reiken.
  5. Contrabas: In de contrabaslessen ligt de nadruk op het ontwikkelen van spelplezier, techniek en muzikaliteit. Leerlingen worden aangemoedigd om zelf met suggesties voor materiaal te komen maar kunnen dit ook volledig aan de docent overlaten.
  6. Saxofoon: In de lessen wordt zowel gewerkt aan de beheersing van het instrument als aan improviseren. Daarnaast kun je, als je dat wilt, noten leren lezen en je verdiepen in muziektheorie. Je docent heeft een brede muzikale basis en beheerst veel verschillende stijlen, zoals jazz, funk, latin, pop, rock, afrobeat, balkan en dance.
  7. Bandcoaching: Een instrument (leren) bespelen is natuurlijk heel erg leuk, maar nog leuker is het om dat wat je leert of al kan in de praktijk te gebruiken in een bandje. Spelen in een band betekent bovendien dat je op een leerzame en snelle manier veel beter wordt! In de lessen zoekt de band samen met de docent geschikte nummers uit om te spelen.
  8. Opnametechniek: In de lessen opnametechniek worden alle basisvaardigheden behandeld die nodig zijn om bijvoorbeeld een volledige band op te kunnen nemen. Deze vaardigheden bestaan onder andere uit microfoonplaatsing, verschillende types microfoons, signal flow, monitoring, effecten, fase verhoudingen, DI-boxen, re-amping, EQ-en en compressie.